Logopedie

          Pana Raluca-Mihaela este logopedul nostru si a absolvit Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Psihologie, fiind specializata in Terapia logopedica in procesele de comunicare, „Tehnici de stimulare si dezvoltare prin dans, muzica si teatru ” si „Tehnici de psihoterapie cognitiv-comportamentala si analiza comportamentala aplicata in tulburarile de spectru autist”. Are experienta in lucrul cu copiii si adultii (corectarea tulburarilor de limbaj, dar si stimularea dezvoltarii limbajului la copiii cu diferite dizabilitati – Sindrom Down, ADHD, TSA, epilepsie si la persoanele care se recupereaza dupa un accident vascular cerebral).

                     Logopedul este un specialist in dezvoltarea limbajului receptiv si expresiv, invatarea preachizitiilor necesare pentru facilitarea vorbirii, dar si modelarea pronuntiei corecte, eliminând defectele in exprimare si imbunatatind usurinta copiilor sau adultilor de a comunica.

 

 

                    Cum recunoști un terapeut bun în logopedie?

  •   folosește o gamă variată de metode și tehnici pentru a-și organiza cel mai bine desfășurarea ședințelor de terapie;
  •   este în continuă dezvoltare;
  •   este consecvent și organizat;
  •  este creativ.

                 

                 În procesul de însușire a limbajului oral, aproape toți copiii au mici probleme de tip dislaic. Unele trec neobservate, dar altele, netratate la timp pot crea complexe, pot împiedica învățarea școlară și pot constitui o piedică în procesul dezvoltării personale.

                 Învățarea vorbirii, exersarea ei, remedierea diferitelor tulburări constituie o preocupare nu numai pentru logopezi ci și pentru cadrele didactice și părinți.

                 Noi punem la dispoziție acest program pentru orice copil care are probleme de pronunție de tip dislaic. Pornim de la ideea că oricare copil poate comunica și, dacă îl sprijinim, comunicarea sa devine tot mai corectă și eficientă.